HOZZÁVALÓK
50 dkg gomba
½ csokor petrezselyem
10 dkg vaj
3 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl száraz fehérbor
só
bors
1 tk citromhéj
1 ek citromlé
ELKÉSZÍTÉS
- A gombákat egy papír segítségével megtisztítjuk vagy meghámozzuk. A szárukat levágjuk, a nagyobb gombafejeket négyfelé szeleteljük. A petrezselymet apróra vágjuk.
- Egy serpenyőbe teszünk két kis kocka vajat és egy löttyintésnyi olívaolajat. Amint felhevült, rászórjuk a gombákat. Nagyjából 10 percig pirítjuk, ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés olívaolajat.
- Megtörünk három gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk a gombákhoz. Alaposan összeforgatjuk, két percig még pirítjuk, majd ráöntünk másfél deciliter fehérbort. Három perc összerotyogtatás után megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, reszelünk hozzá citromhéjat, levesszük a gázról, és hozzáadunk még egy kocka vajat.
- Egy tányérba kiöntve friss petrezselyemmel és egy kis citromlével frissítv