2021. május 14. péntek

Schiffer András Vásárhelyi Miklósékról: „Arra az aljas, gyilkos uszításra, amit a Szabad Nép művelt, nincs bocsánat.” (PestiTV)

Must read

Mit kezdjünk az ügynökügyekkel? Miért fontos az aktanyilvánosság? Hogyan gondolkodik családja szerepéről? Mennyire tartja őket felelősnek a kommunisták rémtetteiben? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Schiffer Andrással, aki elmondta azt is, miért nem bízott szociáldemokrata nagyapja a Vásárhelyi Miklós-féle „reformerekben”,a  „megjavult” sztálinistákban. 

Schiffer András a PestiTV Hálózat című műsorának vendége volt. Az LMP egykori elnökével, az ismert jogvédő ügyvéddel a hálózatról, a szociáldemokraták leszalámizásáról és felelősségéről, az ügynökügyekről beszélgettünk. Szóba került, hogy kollaboránsnak vagy társutasnak nevezné-e nagyapját, dédapját, de az is, hogy mit gondol az ő felelősségükről. Schiffer elmondta, hogy nagyapja ’56 előtt és után kicsit sem bízott a Nagy Imre-féle csoportban, amelyeknek prominens tagjai pár évvel korábban még a szociáldemokraták, Mindszentyék és a diktatúra éppen aktuális ellenfelei ellen uszítottak. 

Schiffer: „Azért ahogyan nekem, úgy a nagyapámnak magának is kemény véleménye volt a saját szerepéről – mondta az adásban. – Nyilván nekem is kemény ítéletem van arról, ahogyan a nagyapám vagy a dédapám közrejátszott a kommunista hatalomátvételben.

De azért álljunk meg egy szóra. El tudjuk azt képzelni, hogy valakik a Völkischer Beobachterban uszítottak ’33 után, majd utána a Német Szövetségi Köztársaság elismert, mértékadó értelmiségijei lettek?

Riporter: Vásárhelyi Miklósról beszélünk?

Schiffer: [Bólint.] Ezt kéne mérlegre tenni. Arra az aljas, szemét, gyilkos uszításra, amit művelt a Szabad Nép, meg a többi orgánum ’48-49 után, arra nincs bocsánat. Nincs bocsánat.”

Szóba került még az aktanyilvánosság is, amelyet Schiffer következetesen próbált átverni a parlamenten. Az adásban kibeszéltük Schiffer egyik nagybátyjának, Schiffer Ferencnek az ügynökügyét, akiről korábbi cikkünkben írtunk részletesen.

Schiffer szerint azért kell ismernünk az összes ügynökdossziét, hogy a hálózat egészét is láthassuk. Azokat, akik sokkal fontosabb szerepet játszottak és játszanak (!) az életünkben máig is.

- Advertisement -

More articles

39 COMMENTS

 1. Azért ne legyünk bánatosak András miatt. Nagyon is tudjam mit akar, megint a felszínre akar jutni, ami a baloldalon egyre nehezebb.
  Amit tudni kell, kemény baloldali és gondolkodás nélkül végrehajtaná ő is a brüsszeli soros tervet. Nem mérlegelne ő semmit a magyarság érdekében, hanem az ellen cselekedne.
  Van egy pici akadálya, most éppen nincs helyzetben.

 2. Minden napra egy Schiffer. Bekurblizták a propaganda kampányt mellette.
  Ez lesz most a nyerő kártya egy legújabb keverésben?
  Vagy talán nem megy elég jól az ügyvédi irodának?

 3. Tégla mivoltát maga Vásárhelyi Miklós ismeri be:

  “Egyúttal sok kommunista, köztük én is, azt az utasítást kapta, hogy lépjen be a szociáldemokrata pártba, és kerüljön lehetőleg felelős pozícióba, de továbbra is a kommunista párt vezetőségének utasításait kövesse. Én például 1939-1944-ig az SZDP tagja voltam, és két éven át titkárkodtam az óbudai ifjúsági szervezetben…”

 4. Tényleg nem kéne ilyen jellemtelen figurákat interjúvolgatni. Az ügynöklistáknak már nincs értelme, mert a nagyhalak aktáit már régen megsemmisítették. Csak olyan kis emberkéket találnánk, akik annak a rendszernek is csak a rabszolgái voltak. Persze a vezetőkről anélkül is tudunk, és azokat felelősségre is kellene vonni, ami a mai napig nem történt meg. Helyette ilyen megőszült mű fiatal Jeszenszky és a többiek produkálják magukat.
  Néha elhangzik jó szöveg is, de tartósan nem lehet nézni, mert örökké ismételgetik a régebbi műsort, meg propagálják magukat.

 5. Andráskának több baja is van még.
  Többek között, túl fiatal ahhoz, hogy feladja a politikát és más után nézzen. Nem tudom más helyzetben, hogy tudna kibontakozni nem ismerem.
  Ami nyilvánvaló, keresi a helyét és nem egy jobbra tekintő helyzetben mert ott úgy is hiteltelen lenne. Keresi azt amihez ért a baloldali helyzetet ahol megint előrukkolhat, mert hülyének nem hülye, csak megrögzött baloldali ami ugye az igazi magyarságnak nem igen kedvence.
  Mit lehet tenni, ütni vágni olyan helyen a baloldalt ahol már nem tudnak védekezni, hátha valaki egyetért vele és kiugorhat a tétlenség sötét szobájából és a baloldal megmentője és szeme fénye lehetne….
  Nem tudom de soká lesz még agg, hogy elfelejtsük örökre.

 6. Egerben már 1944 és 1946 közötti időben keletkezett iratok nagyobb része ismeretlen helyen landolt.
  Az 1944 és 1989 között keletkezett iratok is igen foghíjasnak tűnnek.
  Ideje lenne rendet tenni, kiteriteni a lapokat

 7. “El tudjuk azt képzelni, hogy valakik a Völkischer Beobachterban uszítottak ’33 után, majd utána a Német Szövetségi Köztársaság elismert, mértékadó értelmiségijei lettek?”

  NEM.

  Ugyanakkor ezt Schiffertől Gyurcsányig igazzá kell változtatni NEKÜNK MAGYAROKNAK, mert ma azt láthatjuk, hogy ők mondják meg ki a magyar, ki a demokrata, ki az ügynök, ki a jó és ki a rossz. Ezen pedig egymással szépen elvitatkoznak – tematizálva a közéletet és a politikát egyaránt -, mi pedig lassan megint “vendégek leszünk” a hazánkban!
  NEM SCHIFFER ANDRÁSTÓL KELL MEGKÉRDEZNI MI LEGYEN AZ ÜGYNÖKKÉRDÉSSEL, MERT TUDJUK: RÁ ALKALMAZNI KELL A DÖNTÉST.
  EGYSZER VÉGRE LEHETNÉNK HATÁROZOTTAK IS ABBAN A KÉRDÉSBEN, HOGY SENKI NE LEHESSEN KÖZÉLETI SZEREPLŐ, AKI A KOMMUNISTA RENDSZERBEN ÉRINTETT VOLT (Kisztag volt, párttag volt, pártfunkcionáriusok voltak a szülei testvére stb.).
  Hirtelen jaj de üres lenne a pálya…

 8. Schiffer LMP-jére legalább annyira nincs bocsánat!
  Egyik kutya, másik eb!

  Schiffer nagyon aspirál a köztársasági elnöki hivatalra.

 9. Volt már egy gyanús hangú elnök.
  Határozottnak alig nevezhető hanghordozása volt Sólyom úrnak.Mintha az erősítőket csesztette volna valaki.
  Ezek a dolgok,valahol a “szivatás” határát súrolják.
  Ezeket, az ajándék valakitől nekünk akciókat, vissza kell utasítani.
  Itt valaki a “sötétlovat” akarja ránksózni?
  Mit is tetszünk sugalmazni?
  Azt,hogy közeledne(közeledik) a jobboldal a fenti illetőhöz?
  Esetleg fordítva?
  Ha erről lenne info,akkor látható lenne az ötletgazda.
  Valami puccsról maradtunk le,vagy ő is jó gyerek?

 10. Ez az ember azért veszélyes,mert azt képzelheti,hogy ő lehetne a mérleg nyelve.
  De ezt még ő sem gondolhatja komolyan.
  A “talán arcú” úgyvéd,az egy zsákbamacskának álcázott atombomba.

 11. Schiffer Andrással a Neokohn nevű zsidó internetes portál is készített egy interjút a napokban, amit olvastam.
  https://neokohn.hu/2020/12/29/schiffer-andras-tisztaban-kell-legyek-azzal-hogy-honnan-jottem/

  Ebben nagyon rámenősen próbálták őt kaserolni, de Schiffer ebbe nem ment bele, pedig az őseire is hivatkoztak. Kijelentette. hogy nincs zsidó öntudata, ő nem vallásos, hanem ateista, nem érdekli a Hanukka és hogy Soros Györgyöt egy gazembernek tartja, aki a globáltőke embere és hogy valójában Soros nem a baloldalt támogatja, hanem a baloldalt korrumpálókat. Szerinte a migráció Soros nélkül is elindult volna, mert Európa gyenge.

  Mint mondta, nem szereti a polkorrekt mellébeszélést, elítéli, ha zsidó származású emberek állandóan “antiszemitizmust” kiabálnak, ha bármilyen kritika éri őket. Baja van a progresszívek gender nyomulásával is. Meglepő módon Csurka Istvánt emlegeti, mint akivel teljesen egyetértett, csak az állandó zsidózásával nem értett egyet, mert hogy a globáltőke nemcsak zsidó ma.

  Schiffer szerint ma Magyarországon nincs hiteles baloldal, mert a jelenlegi ellenzéki DK-MSZP már rég elárulta a munkásokat – álbaloldal lett. Ő szocdemként definiálja magát, de mivel a jelenlegi álbaloldal manipulatívan teljesen a markában tartja a régi baloldali választókat – így ő nem találja a helyét, kilép a politikából.

  Arra a kérdésre, hogy ha felkérnék bármelyik oldalról a közt. elnöki posztra vállalná-e, az mondta hogy “ez sci-fi, teljesen kizárt. A felkérésre a mai törvények szerint egyedül Orbánnak van joga, de ő ezt nem vállalná”.

 12. Welszibard!
  Ez engem nem hat meg. Körbepárnázzák szépen, nehogy dőljön.
  Ócska, nyálkás, villásnyelvű.
  Kálmán Olga is azon dolgozott, hogy a jobb semlegesnek lássa ezt a farizeust.

 13. “lett. Ő szocdemként definiálja magát,”

  Mint a hazaáruló nagypapa.
  Történelmi tény, hogy a szocdem és a kommunista párt között olyan átjárás volt/van, mint az MSZMP -MSZP-SZDSZ-LMP stb. között.

  Azt nem mondhatja ki, hogy én is liberálkommunista vagyok, mint nagyapám volt.

  Már a hazaáruló LMP-ben is azt akarta játszani, hogy amikor az egész vezérkar itthon és Brüsszelben árulta a hazát, uszított Magyarország ellen, akkor ő “ott sem volt”, akkor ő nem tehet semmiről. “Mos t miért kell?”- nyafizta bele a világba, könyökölve, tenyerébe hajtott fejjel, ábrándos szemekkel.

  Aki odafigyel, átlátlja, pontosan érzékeli, hogy olyan témákat dob fel, melyeknek már nincs tétje, pl. akták, meg besúgók. Már alig van életben valaki. Az utolsó kurkászásra az ultraliberális Kenedi János kapott engedélyt, nyilván megvolt, hogy mit kell keresnie, feladatát elvégezte. A reszlin hadd marakodjon. irtsa
  egymást a maradék.
  Szabadnépezik, de nem beszél mai, konkrét személyekről, kerüli a nyílt, egyértelmű állásfoglalást.

  Baloldalon nincs reménye, hát jobboldalról akar megint balra kanyarodni.

  SCHIFFER! NEM KELLESZ A MAGYAROKNAK!
  Mondd meg a nagykövetségen is, hátha érdekli őket. Trump ment, visszajött a te időd?

 14. A téma befejezéseként hozzon le néhányat a PS azokból a válaszokból, amelyeket Orbán Viktor Miniszterelnöktől kapott
  S.A. az Országgyűlésben elhangzott kérdéseire, felvetéseire, nevezett politikai hovatartozását dokumentálandó.
  A globális bezöldültség őrületének a jegyében vezetőként igyekezett ő is hintába ültetni az állampolgárokat.
  Becsületére legyen mondva, időben kiszállt ugyan a szédületből, de a választópolgároknak
  elegük van a levitézlett politikusok mosdatásából, családfájukból.
  A zöldséget, gyümölcsöt fogyasztás előtt alaposan meg kell mosni az alapvető intelmek egyike szerint,
  de a rásegítő mosdatás ebben az esetben nem hozza meg az elvárt eredményt.

 15. Ateista,a tisztelt politizáló?
  Szerinte, nincs Isten?
  És mikulás,az sincs?
  Krampusz,az meg legyen mi?
  Már minden zugból krampuszok vigyorognak,kérem tisztelettel.
  A “főnök”sem lehet túl messze.

 16. Sajnos lassan ott tartunk,hogy a kukából ki kell nyerni ami használható.
  Hú de hiányozni fog egy Békemenet ha nem lesz rá lehetőség 2021-ben.
  Egyébként ennek az embernek anno Orbán Viktor felajánlotta a koalíciót,de
  nem kellett neki.

 17. A Völkischer Beobachter-rel kapcsolatban ajánlom Schiffer úr figyelmébe Reinhard Gehlen esetét,jópár hasonló embert mostak tisztára 45″-után usa segítséggel.Ezen eljárások a Lajtától keletre sem voltak ismeretlenek.

 18. Én sem mondom azt, hogy Schiffer András egy jobboldali győzelem esetén alkalmas lenne köztársasági elnöknek.
  Ezt ő is kizárta, úgyhogy nem kell rémeket látni, szerintem.

  Az is igaz, hogy nálunk a szociáldemokrata irányzat többszöri próbálkozás után is bedöglött, mert Gyurcsányék – ugyanúgy mint Kun Béla meg Rákosi – minden próbálkozását bedarálták. Ezért Schiffer szerintem valóban légüres térben van, hisz nincs tömegbázisa.
  Ez azért szomorú, mert 1956-ban a szociáldemokraták is ott voltak mint párt. Ne felejtsük: ha győz 56, ott feltétlenül lett volna szerepe egy megtisztult szociáldemokráciának, mint ahogy nyugaton is volt és van. Én Rácz Sándort tudtam volna elképzelni, mint hiteles, ballasztoktól mentes figurát. De hát ez nem jött össze. Thürmerre meg ki hallgat manapság?

  Világosan látom, hogy a régi pártnómenklatúra gyermekei hogyan uralják le manipulációval a baloldalt és ebben ki segít nekik. Az egész nyugat és a háttérben a rafinált globáltőke is ott van ebben. Schiffer ugyan “szuverenista” magyarul: “nemzeti baloldalról” cseveg, de hát az ő múltja sem tiszta ebben az ügyben, így valóban nem túl hiteles.

  Ugyanakkor én nem tartom főbenjáró bűnnek, ha a Pesti Srácok és Mező Gábor leül beszélgetni ellenzéki alakokkal, tisztázási célból. Pl. Szalay Sándor tisztázása teljesen korrekt az ügynökvád alól. Látható, a Mező által hozott jelentésekből, hogy Kádárék nemcsak az 56-os és jobboldali embereket tettek tönkre, hanem ezeket is.
  Ha tetszik, ha nem, sajnos, le kell tudni ülni és beszélgetni az ellenzék alakjaival, mint ahogy Marine Le Pen is le tudott ülni beszélgetni Macronnal. Ez még nem jelent behódolást. Én nem féltem a Pesti Srácokat.

 19. Schiffer és Soros témára:
  szerintem őt Soros benézte, pont, mint Orbánt is anno. kettejük pályafutása között mégis van egy nagy különbség: míg Orbán talpra tudta állítani pártját miután a Don levette róluk a kezét, Schiffer ehhez sajnos gyenge volt, őt kicsinálták a Don még hűséges soldato-i.

 20. Az ügynök téma = eső után köpönyeg.
  Azok a besúgó ügynökök, akik 1989 előtt pozícióba kerültek , hasznot húztak a kommunista rendszerből, vezetők voltak, ezek a besúgók.
  Azok a besúgó ügynökök akik sikeresen vagyonilag is átmentették magukat 1989 után.
  A 30 éve titkolt rejtegetett és manipulált titkosszolgálati iratok már nem lényegesek, nem mondanak semmit sem.

 21. Az ügynöklisták kutathatók, ellentétben azzal amit ez a zöldbolsi állít.
  Persze csak az ami megmaradt.
  Mert ne feledjük a címeres komcsik a rájuk terhelő dokumentumokat kilopták, ledarálták, elégették, tehát róluk nincs semmi. Zsákszámra ment a megsemmisítés.
  Olyanok maradt meg akik igen csak kis halak voltak és nem fértek hozzá a saját dossziéjukhoz, vagy tudtuk nélkül hamisított akták készültek róluk.
  Holvannak pl. azok az akták amik pufajkás horn 56-os tevékenységét dokumentálják?!

 22. Ügynöklista = 100 vagy 1000 leggazdagabb magyar listája 😁😁😁
  nem kell azt kutatni, mindenki tudja nyilvános.

 23. Ügynöklista = 100 vagy 1000 leggazdagabb magyar listája 😁😁😁
  nem kell azt kutatni, mindenki tudja nyilvános.
  Tisztelet a kivételnek😂😁😁

 24. “A hálózat egészét látnunk kell” – és benne a TASZ-os Schiffert.

 25. Welszbard!
  .
  l.@Pl. Szalay Sándor tisztázása teljesen korrekt az ügynökvád alól. “
  &
  Tisztázza őket az ATV, meg a 444!!!
  Ne a jobboldal lássa el a feladatot, s nyalja őket körbe!

  Jeszenkovácz 60 éves tinédzserrel együtt, akinek a liberálfasiszta barátai, shogy mondá, “rendes gyerekek”.

  &
  És Mező úr “válogatott” anyagot adott Schiffer TASZ-os “jogvédő” kezébe. Ó, Istenem, minő figyelmesség.
  Mert ugye az interjú beharangozójában is a TASZ -ban aktív szerepet betöltő Schifferből lebutítva “jogvédő” lett.

  Hát, kerem, nemrég még volt tisztelettel, a Nemzeti Jogvédők azok jogvédők.
  A destruktív nemzetközi hálózat, aminek a TASZ is része, a bűnözőket védi az áldozatokkal szemben, folyamatosan támadja az állam alappilléreit!

  S ennek a hálózatnak, melyet Schiffer “kívülről” akar vizsgálni, a TASZ-on és a Sólyom féle zöldeken, az SZDSZ fémjelezte álértelmiségi klubon keresztül is szerves tagja.
  &
  Egyre jobban körvonalazódik, hogy talán nem véletlen, hogy 2019-ben a PS is elharakirigerizte az önkormányzati kampányt.

  És igen! Antikommunistának lenni és egyben marxista/ateista liberálisnak, ráadásul zöldnek, ráadásul egyetérteni a Szabadság téri emlékmű miatt óbégatókkal, az a k(d)urva esete a szüzességgel.
  Egyszerre nem megy TASZ-os “jogvédőként” zöld liberálisnak lenni és félkönyékkel fátyolos szemekkel ábrándozva nemzetinek.
  &
  Egy nagy frászt, Schiffer elvtárs! (Mert hogy a szocdemek is elvtársazták” egymást!

 26. Schiffer ateista szociÁldemokrata.
  Hát akkor idézzük Orbán Viktort:
  #
  “Orbán Viktor többek között attól intette óva Manfred Webert, hogy a szociáldemokraták, a zöldek és a liberálisok közt keresse az Európai Néppárt szövetségeseit.”
  #

  Oszt jónapot!

 27. Lebutítjuk a HírTV-t, helyébe nyomjuk Pesti Srácok tévéjét, a Pesti TV-t?

  Utóbbiban folytatják a liberálisok mosdatását..

  A honlap és a Pesti TV is balra hajlik.
  Ha végül “megérkeznek” a belpesti liberálnyikok, akkor már a nevén sem kell változtatni?

  Megvették M.Lőrincék a jól működő Echot, amit remek módon működtettek. Aztán beolvasztották. Most már az sincs.
  A HírTV -ben a nemzeti oldalt liberálisoknak egymás elleni bohóckodásaival traktálják., emiatt a jobboldali közönség fogyni kezdett.
  A Pesti TV szemlélete és műsorai eleve erre épülnek.
  .
  A mézesmadzag a Rákosi és Kádár-éra közéleti személyiségeiről, politikusairól szóló felszines, a kirabeli valós atmoszféráról mit sem tudók cikkei.

  De a maiakról egy szót sem, pl. Schiffer TASZ-os, tehát hálózati bekötöttségét is “jogvédő”- nek maszkírozzák.

  Hát ez minden, csak nem az 56-os pesti srácok öröksége!
  A PESTI már kék fényt kapott.
  Hova lettek a SRÁCOK?!

 28. Általában jó (bal) szöveget nyom Schiffer, de egyetlen pillanatra sem bíznék benne, ha hatalom közelébe kerülne…

 29. Schiffer Andrásnak semmi helye sincs a jobboldalon.
  Ha a PS szociáldemokraták, a zöldek és a liberálisok tisztára mosásával tölti ideját, rengeteg olvasót veszít.

 30. Vigyázzunk vele mert báránybőrbe bujt farkas…a farizeusa!!
  Őt lebegteti a baloldal Orban Viktor kihívójaként!!!!!!!

 31. Gullwing 2021-01-02 at 15:50
  A legfontosabb dolgokról nincsenek iratok. Tilos volt jegyzetelni egy-egy felsőbb vezetőségi megbeszélésen. Vadászatokon tárgyalták meg az elftársak, hogy ki került majd sorra a tisztogatásokon. Igazi sztálini módszer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article