2021. május 14. péntek

Bánki Erik a PS-nek: Ha betartjuk a szabályokat, húsvétkor visszatérhetünk a normális életünkhöz

Must read

Lassan három hónapja tart a koronavírus-járvány miatti korlátozás hazánkban, ami egészen új kihívások elé állítja az embereket és a politikát is. A világ számos országában annak ellenére tüntetnek a szigorítások miatt, hogy a halálozási adatok még mindig aggodalomra adnak okot. A korlátozások enyhítése már csak ezért sem indokolt, mégis akadnak, akik polgári engedetlenségre buzdítanak hazánkban is. A kialakult helyzet miatt egyre türelmetlenebbek a turizmusból, vendéglátásból élő emberek, a járvány miatti vészhelyzet ugyanis ezt a két vállalati szektort sújtja leginkább. De szép számmal akadnak olyanok is, akik az üzletek zárva tartásának gazdasági racionalitását vonják kétségbe. Egyebek mellett erről beszélgettünk Bánki Erikkel, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnökével. A politikus a PestiSrácok.hu-nak úgy fogalmazott: mivel az emberi életek védelme az elsődleges a kormány számára, ezért akár az egész országot is lezárták volna, ha súlyosbodik a járvány. Hangsúlyozta: a gazdaság csak ezután, a második helyen szerepel a fontossági sorrendben. Bánki Erik szavai szerint “látszik már az alagút vége”, és azt is elárulta, hogy mikor nyithatnak ki újra az üzletek és térhetünk vissza a normális életünkhöz. PS- interjú.

Egy kisebb polgári engedetlenségi akció körvonalazódik a koronavírus-járvány miatt, a kormányrendelet ellenére több kocsma és étterem is jelezte, hogy várják a vendégeket. Ön szerint milyen kihívást jelenthet ez számunkra?

Megértem, hogy türelmetlenek a vendéglátósok, hiszen ez az a szektor, ami a legnagyobb veszteséget szenvedte. A kormány azonban már a kezdetektől fogva pozitívan állt az érintettek köréhez, és megpróbáltunk minden támogatást megadni számukra. Ilyen a bértámogatás, a járuléktámogatás, ezzel segítve a munkahelyek megtartása. Talán kevesen gondolják végig, de pontosan azért szabályoztuk a házhozszállítás, valamint az elviteli fogyasztás szabályait, hogy legalább a személyzetet meg tudják tartani a vállalkozók. A szomszédos országokhoz képest egyébként nálunk még viszonylag szerencsés a helyzet. Az osztrákok egy hónapja teljesen zárva vannak, még napközben sem lehet kijárni. Minden üzlet zárva tart, és még az élelmiszerüzletekben is kizárólag élelmiszereket lehet vásárolni. De látjuk a fertőzöttek számának növekedését Németországban, vagy Szlovákiában is. Ehhez képest az, hogy Magyarországon képesek voltunk megfékezni a második hullámot, az csakis annak köszönhető, hogy a kormány kellő gyorsasággal, kellő súlyú intézkedéseket hozott, az emberek pedig betartották azokat. Utóbbit érdemes szem előtt tartaniuk azoknak is, akik a vendéglátóhelyek szabályellenes kinyitását tervezik. Csakis az emberek szabálykövetésének köszönhető, hogy nem kell további korlátozó intézkedéseket meghoznunk. Már tényleg látjuk a fényt az alagút végén, tényleg nyugodtan kijelenthetjük azt, hogy húsvétra a társadalom nagy része beoltható lesz. Ezáltal elérjük azt a szintet, ahol már el lehet engedni a gyeplőt, és visszaállhat a normális élet.

Én azt gondolom, ha mindenki betartja a szabályokat, elképzelhető, hogy húsvétkor már visszatérhet az élet a normális kerékvágásba.

De ha most elszabadítjuk az indulatokat, és megengedjük, hogy a bezárt üzletek kinyissanak, az emberek újra nagy mennyiségben találkozzanak és újra terjesszék a vírust, akkor nem lesz ebből április, hanem még jobban elhúzódik. Sokat tanultunk az egy napra szóló karácsonyi nyitás alatt is.

Bánki Erik Fidesz Fotó: Horváth Péter Gyula

Sokan megkérdőjelezik a vendéglátóhelyek, üzletek zárva tartásának gazdasági racionalitását. Ön mit gondol erről?

A vírushelyzet elsősorban az emberi életek megmentéséről szól. A gazdaság ebből a szempontból másodlagos, és még mindig nem vagyunk túl azon az időszakon, amikor konkrét halálesetek igazolják, hogy az emberek élete még veszélyben van. A közvélemény-kutatásokból egyértelműen látszik az is, hogy a magyar emberek számára is ez a legfontosabb, az életek megmentése után csak a második helyen szerepel a gazdaság védelme – egyébként szerintem nagyon helyesen.

Említette, hogy Ausztriában nem csupán a vendéglátóhelyeket érinti a korlátozás, más üzletek is zárva tartanak. Magyarországon is terveztek hasonló intézkedést? Szükség lett volna rá?

Nézze, ha a  járványügyi veszélyhelyzet súlyosbodik, valószínűleg itthon is elkerülhetetlenné vált volna. Ugyanaz a helyzet, mint a szomszédos országokban: amikor egy kritikus pontot elér a fertőzésszám – ami azt jelenti, hogy az egészségügyi kapacitások már nem bírják a további kórházi ápolásra szorulók bekerülését, valamint az intenzív osztályon kezelt betegek számának növekedését –, akkor az az a pont, ahol már nem lehet tovább gondolkodni, mindent be kell vetni. Még egyszer mondom, nem véletlen, hogy az osztrákok meghozták ezt a nehéz és fájdalmas döntést. Magyarországon szerencsére erre nem volt szükség.

Említette, hogy áprilisra már elképzelhető a nyitás, előbb nem. Most azonban egy kisebb polgári engedetlenségi mozgalom is kibontakozóban van. Mennyire vetheti vissza a védekezés sikerességét, ha a vendéglátósok egy része megszegi a szabályokat?

Miután az esetszámok megnövekednek ilyen esetben, ezért újabb korlátozásokat és szigorító intézkedéseket lennénk kénytelenek bevezetni, hiszen még egyszer mondom: itt az emberéletek a legfontosabbak. A kormány és mindenki számára az a legfontosabb, hogy életeket tudjunk megmenteni. A belföldi vállalkozók kitartása, a magyar munkavállalók hozzáállása, az elmúlt évtized közös eredményei és a kormányzati intézkedések összesen már jóval több mint 1,4 millió magyar emberen segítettek. Köszönjük a magyar vállalkozóknak is, hogy a szabályok betartásával segítik a magyar emberek életének védelmét.

Mi az a kulcspont, amikor a kormány megfontolja az enyhítések bevezetését?

Azon múlik minden, hogy milyen gyorsan tudjuk az embereket beoltani. Látható, hogy az Európai bizottság bénázik, átverték őket a vakcinagyártók. Emiatt nem tudják biztosítani azt a vakcina mennyiséget, ami ahhoz szükséges, hogy minél gyorsabban átoltsuk Magyarországot. A magyar kormány felkészült, az oltási tervnek megfelelően gyakorlatilag hetek alatt beoltható a regisztráltak egésze. A mostani oltási terv alapján egy hétvégén több mint egy millió embert tudunk beoltani. Ezért a kormány megpróbált egy alternatív útvonalat bejárni az orosz, illetve kínai gyártókkal való tárgyalással. Azt gondolom, hogy ez lesz az áttörés, mert mindkét országból olyan mennyiséget tudunk importálni, ami elég lesz ahhoz, hogy beoltsuk a regisztrált lakosokat, és elérhetjük azt a mennyiséget, amikor már meg lehet nyitni kockázattól mentesen.

Bánki Erik Fidesz Fotó: Horváth Péter Gyula

Mi ez a kritikus mennyiség?

Azt mondják a szakértők, amikor a beoltottak, valamint a betegségen átesettek száma eléri a 60 százalékot, akkor az az úgynevezett “nyájimmunitási szint”, ahonnan már nem veszélyezteti a társadalmat a betegség olyan szintű elharapódzása, hogy az emberi életeket közvetlenül veszélyeztesse.

Ezért is nagyon szeretném azt kérni mindenkitől, hogy regisztráljon, minél többen legyünk beoltva, és ezáltal újra nyithassanak a vendéglátóhelyek, újra nyithassanak a kávézók, és álljon vissza az élet.

Ha elérjük a nyájimmunitást, mire számíthatunk? A turizmus vagy a vendéglátás lélegezhet fel először?

Ez nagyjából párhuzamosan működik. Ha megnézzük a pandémia hatásait, ez a két ágazat volt, ami a leggyorsabban összezuhant, majd nyáron, mikor újra nyithattak a vendéglátók, a leglátványosabban állt talpra. Az mindent elmond, hogy a hazai turizmus bevételei 2020-ban azonosak voltak a 2019-es adatokkal. Ez azt jelenti, hogy a belföldi turizmusnak köszönhetően akkora extra bevételre tett szert a nyitást követően az ágazat, ami ki tudta egyensúlyozni a tavaszi kieséseket. Bízom benne, hogy a vendéglátásban ugyanez meg fog történni. Az emberek szeretnének utazni, erre pedig pénz is van, hiszen ne felejtsük el, hogy 2020 decemberében a pandémia ellenére négyezer fővel magasabb volt a foglalkoztatottság, mint 2019 decemberben. 

Várható valamilyen belföldi turizmust ösztönző tervezet, hogy a tavalyihoz hasonló talpra állást mutathasson be az ágazat?

A tavaszi korlátozások elsősorban Budapesten jelentettek kihívást a turizmus-vendéglátás szektorban, hiszen országosan itt a legnagyobb a külföldi turizmus aránya. A fővárosban a forgalom 80 százalékát a külföldi turisták adják. Magyarországon a turizmus stratégiai ágazatnak számít, ezért fontos, hogy csökkentsük ennek az iparágnak a kitettségét az olyan váratlan helyzetekkel szemben, mint amikor valamilyen váratlan okból elmaradnak a külföldi turisták. A gazdasági helyzet pedig adott a hazai turizmus talpra állásához, hiszen az emberek vágynak már a kikapcsolódásra, az anyagi körülmények pedig adottak ehhez, mivel a kormány tartotta magát az ígéretéhez és nem engedte, hogy munkahelyek vesszenek oda a járvány során.

Bánki Erik Fidesz Fotó: Horváth Péter Gyula

Ebben szükség lesz a turizmus-vendéglátásban tevékenykedő vállalkozásokra is. Ők eddig is kaptak támogatásokat, a legfontosabb azonban ezek közül a bérköltségek részleges átvállalása. Ez az intézkedés két hónapra szólt eredetileg, így időszerű a kérdés: ha húsvétig nem oldják fel a korlátozó intézkedéseket, akkor a kedvezményezésre vonatkozó időszak is tovább tart?

A vendéglátóhelyek továbbra is számíthatnak a bértámogatásra, szükség esetén annak időtartamát is kitoljuk. Folyamatban van az új uniós költségvetés elfogadása is, melynek értelmében az ágazatban további, uniós finanszírozású pályázatokra számíthatnak, emellett pedig az állami támogatások terén is várható további pályázási lehetőség. Emellett fontos megjegyezni, hogy a százezret közelíti az ágazati bértámogatási programban megmenthető munkahelyek száma. A munkahelyek megőrzésével, újak teremtésével is küzdünk a vírusválság okozta gondok ellen.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

- Advertisement -

More articles

49 COMMENTS

 1. Bánki Erik a PS-nek: “Ha betartjuk a szabályokat, húsvétkor visszatérhetünk a normális életünkhöz”

  KIZÁRT!

 2. Királytigris! Miért hülyeség? Az emberek követik az utasításokat,szabályokat,elengedik a fülük mellett amikor egyik szavukkal ütik a másikat,aztán mi az eredménye? Semmi,méghozzá nagy és büdös semmi.A helyzet nem lett jobb. Most ugye a vakcina az új áhitat tárgya,de rossz híreim vannak,az angol eü miniszter most lengette meg,hogy aki beoltatja magát,az ugyanúgy terjesztheti a kórt. Szóval ahogy Csoki mondta az üvegtigrisben: Lóf*sz lesz itt Chicano….

 3. Nagyon szépen alakul a mindenki mindenki elleni kocsmai verekedés virtuálisan 😀

 4. Mindent ki kell nyitni, maszkot le!?!?!?
  Jól értem?
  Ezek után a koporsókat kell kinyitni és földbe le?
  Végül nem lesz aki eltemessen!

 5. Oké oké, de mi lesz az iskolákkal? Azok is digitáliában maradnak húsvétig?

 6. Jól van, elnézzük a hibát, máma már nem szentesek a népek, keverik az ünnepeket. Nem húsvétot akart mondani, hanem HÚSHAGYÓKEDDET. UGYE?!!!!!!

 7. Nem kötelező az oltás, szabályt is szeghet a magakátára.
  Bárki bármikor elutazhat külföldre nem kell itthon “szenvednie”.

 8. Nagyon jó a maszk,nem kell a sok rohadó fogú, alkoholgőzös proli büdös leheletét érezni.

 9. “…húsvétkor visszatérhetünk a normális életünkhöz” akkor júniusban ismét karantén.

 10. az egész világon ezzel hitegetik az embereket majdnem egy éve, hogy csak még egy kicsit…
  .
  ez egy globalista csapda

 11. Mocskos bolsik takarodjatok a 444.hu-ra, ne itt lázitsatok. Ki f..érdekel a debil szövegetek.
  Menjetek az USA-ba, ott lehet randalírozni, szabadon mozogni.

 12. “Lassan három hónapja tart a koronavírus-járvány miatti korlátozás hazánkban” Gyorsan meg tíz hónapja. Mióta is viseljük a fenevad bélyegét a boltban (ha adunk, veszünk)?
  “A politikus a PestiSrácok.hu-nak úgy fogalmazott:mivel az emberi életek védelme az elsődleges a kormány számára, ezért akár az egész országot is lezárták volna, ha súlyosbodik a járvány.” Ez tényleg ennyire hülye? Hiszen kilenc hónapja előre bejelentve ünnepélyesen lezárták! Osztán jött száz oláh c. lef@sták a pázsitot Hegyeshalomnál, mire az operatörzs feltalálta a Corona Ungaricus Antivampiricust! Tudják, ez az mutáció amely az éjszakai tranzitban nem fertőz. .
  _____

 13. Úgy látom a “60%” lett az új varázsszó. Remek. A szakemberek esetleg azt is elárulják, hogy mégis minek a 60%-a és hogyan számolják ezt ki? Hogyan állapítják meg, ha “elértük”? Netán 6 millió ember, azaz a teljes élő lakosság 60%-a? Ezt erősen kétlem, mert úgy tudom, a gyerekeket (hány éves kor alatt is?) nem oltják, a kismamákat nem oltják, az autoimmun betegeket nem oltják, illetve azokat sem oltják, akiknél egyéb kizáró ok merül fel az oltást megelőző kötelező előzetes alkalmassági vizsgálaton (kérdőív meg ilyenek)de mindenki fertőzőképes, ez nem baj?…és akkor mennyi ember marad? Kiket hova kell számolni az egész részben? Mert nem mindegy, hogy akik a fentiek szerint kiesnek, azokat ide vagy oda számolják, vagy egyáltalán nem számolják. Szóval akkor minek a 60%-a mégis pontosan mennyi? Ezt tudja valamelyik szakember? Vagy csak azt tudja, hogy “Húsvétra biztosan elérjük”? A-ha. Akkor mennyi embernek kellene összesen regisztrálnia oltásra, azok közül, akik beolthatók, hogy “Húsvétra meglegyen ez a szám”? De ez így nem lesz ám jó, szóval tovább megyek: azt honnan tudják és hogyan tudják számszakilag igazolni, hogy kik estek már át a betegségen, de mivel úgy tudom, átesni önmagában nem “elégséges”, mert csak az lett immunis, védett, aki “megfelelő mértékben” esett át a fertőzésen – amit honnan lehet tudni, hogy valakivel ez megtörtént? Ki, mikor és hogyan állapítja meg és hogyan számolja össze? És mégis hogy lehet így előre összeadni ennek a két meghatározhatatlan és ismeretlen számú ember csoportnak az összegét, hogy abból lehessen majd akkor, amikor állítólag elértük, egy 60%-os szummát vonni belőle, ami állítólag az ún. “nyáj immunitás”? De akkor mi van a maradék 40%-al? Ők nem nyáj immunisak? És az akkor nem baj? Vagyis a nyáj immunitás szerint a lakosság 40%-a meg is halhat? És mi van azokkal, akiket addigra már nem véd majd az új oltás……érdekes……tehát pontosan miről is beszélnek ?????????!!!!!

 14. “Ha mindenki ellentmond´s nélkül továbbra is aláveti magátr az összes önkényes jograblásnak, akkor tiz év múlva szabadulhat….”
  Kedves Bánki úr, ezt a hazugságot már Ön elött sokkal ütösebb kaliberek is elsütötték. De mindenkinél csütörtököt mondott…
  Itt nem egészségröl meg életek mentéséröl van szó, hanem egy tervezett, szuperjól megrendezett és összehangolt világválságról, ami a népeket egy új, totalitáris világrendbe szeretné kényszeríteni. A kínai kommunizmus példáját követve. A kovid csak arra jó, hogy hipnotizálja és félelemben tartsa az embereket, mert igy könnyebben irányíthatók a kívánt irányba.
  Ez a felvilágosítás az Ön részére ingyenes….

 15. Tavaly március óta vannak korlátozások. Az kis híján egy év. Hogy jött ki a három hónap ennek a zseninek?!

 16. Pártállástól függetlenül minden kormány beszívta ezt a mocskos hazugság cunamit. Azt nem értem, hogy miért nincs egyiknek se mersze visszaszólni, hogy álljon most már meg a menet, meddig hazudtok még nekünk? Ki kellene vágni az összes rohadt álorvos sarlatánt, de nem jó zsíros végkielégítéssel és nyugdíjjal, hanem rohamléptekkel az ajtóig, aztán az üvegen keresztül vágni ki az utcára, de úgy hogy keze-lába kiszakadjon. Utána azonnal letartóztatni, bilincsbe verni és előzetesbe a tárgyalásig, óvadék megtagadva.

 17. ZOLIMAAR 2021-01-25 at 20:27
  “Mindent ki kell nyitni, maszkot le!?!?!?
  Jól értem?
  Ezek után a koporsókat kell kinyitni és földbe le?
  Végül nem lesz aki eltemessen!”
  .
  Uram atyám, ekkora ostobaságot írni! Ember… a covid-19 halálozási aránya kezelés nélkül 0,2%. Ez a hivatalos adat, a CDC és a WHO is megerősítette. Ha 70-nél fiatalabb vagy és amúgy egsézséges, akkor majdnem nulla az esélye annak, hogy a covid-tól súlyosan megbetegedsz. Nem nagyobb az esély rá, mint az influenzától.
  .
  Mondd, mikor esik le már a tantusz, hogy csúnyán átvertek?

 18. sandrabanda 2021-01-25 at 23:53
  .
  Pontosan. Hanta az egész. Egyre jobban belekeverednek. Ebből már nem lehet jól kijönni.

 19. Először is: meg kell védenem Bánki Eriket, mert a “lassan 3 hónapja tart” félmondatot nem a képviselő úr, hanem a cikkíró tette. És gyakorlatilag neki is igaza van, mert májustól novemberig, néhány apróságot leszámítva, mindenki azt csinált, amit akart.

  Ugyanakkor tény, hogy november óta már harmadszor módosítják a korlátozások határidejét, és érthető, ha egy vendéglátósnak ez felőrli az idegeit, főleg hogy azóta már a Húsvét, a Pünkösd, sőt a teljes 2021 is elhangzott.

  Nem világos az éjszakai kijárási tilalom értelme sem: télen senki nem fog “csoportosulni”, főleg ha sehova nem tudunk beülni.

  És egy nagyon fontos kérdés: mi van, ha az a 60% nem akarja mind beoltatni magát? Kötelező oltás? Ahogy olvasom az ellenzők beírásait, annak a vége tömeges fizikai ellenállás lehetne. A beoltatlanok kizárása a szabadságjogokból? Akkor meg a lakosság jogfosztott része fordulna a kormány ellen. A lezárások folytatása? A meleg beköszöntével még a leghűségesebb Fidesz-szavazók is az asztalra csaphatnak. Röviden: mindhárom kimenetelből az ellenzék profitálna, s elég, ha 2022-ben a Tábornak csak egy kisebb része otthon marad, jön a rémálom: az ellenzéki kétharmad. (A Fidesz ezt 49%-kal már hozta!)

  A Miniszterelnök Úr az év elején egy érdekes és bölcs megjegyzést tett: “Ha a közvetlen veszélyben lévők mindegyikét sikerül beoltani, akkor a legfontosabb kötelességünknek eleget tettünk.”

  Ha ez azt jelenti, hogy az öregek, krónikus betegek és egyes munkaköri csoportok beoltása után a maradék egészségesek beoltása már az egyének szabad (tehát nem szankcionált) döntésén múlik, és onnantól mehet a nyitás, akkor én nyugodtan várom a Húsvétot, kibírjuk.

 20. Izsák Csaba
  2021-01-25 at 19:5
  .

  Csak a folytatást nem olvastad, elemi logikai szinten meg nulla.

  Tehát: aki beoltatta magát, az védett, de ugyanúgy terjesztheti a kórt.
  EZÉRT MINDENKI OLTASSA BE MAGÁT!

  Bmeg…

 21. beleskapitány
  2021-01-25 at 21:0
  .
  Tavaly is úgy volt, és ment flottul.
  Mi az érdeked? Jöjjön a harmadik hullám, vagy legyen átoltott a lakosság, és legyne vége ennek a rémálomnak?

  Mert aki beszáll az anarchista uszításba és óbégat, tüncikézik, az számoljon azzal, hogy még nagyobb és hosszabb karantén elé néz.

  Ergo:azok uszítanak, akiknek az az érdekük, hogy minél több legyen a beteg, minél több legyen a halott, minél hosszabb legyen a zárlat.

  Miközben az egész uszító, balliberális horda beoltatja magát. Ezeknek
  a saját szavazóik élete számít a legkevésbé, hiszen arra ösztönzik őket,
  hogy ne védekezzenek!

  https://www.citizengo.org/hu/ot/184413-ne-turjuk-tovabb-a-kreko-felek-becstelenseget
  .

 22. Ivermectin a neve annak a gyógyszernek amit egy amerikai orvos nagy sikerrel használ a betegein és saját magán hónapok óta. Egy baja van a gyógyszernek, hogy nagyon olcsó…..Miközben nyomjuk ezerrel a vakcinakampányt,mások gondolkoznak. 20 másodperc reklám kb.2 mil. forint főműsoridőben…Ezt a pénzt lehetett volna gyógymódokra és megelőző kezelés keresésére fordítani. E helyett megy a reklám a nagyon korlátozottan elérhető vakcinának.

 23. Ez egy aprilisi vicc ugyibar, NE BUTISD a NEPET okorsegekkel Bánki Erik .
  ++
  MIELOTT TOMEGES OLTAS NINCS es legalabb az oszag lakossaganak 60-70% nem kap effective vaccine-t
  ++
  UGYANUGY MINT AMERIKABAN es EUROPABAN NINCS KORLATZAS FELOLDAS, a Brazil es Del Afrikai variant terjed rohamosan EUROPABAN, sokkal veszelyesebb mindketto mint az Angol mutation.
  +++
  KEVES VACCINE ERKEZIK APRILISIG
  ++
  https://au.news.yahoo.com/astrazeneca-rejects-incorrect-reports-covid-014615246.html

  PUBLISHED : 26 JAN 2021 AT 09:45
  ..
  BERLIN: Pharma giant AstraZeneca has defended the efficacy of its Covid-19 vaccine after media reports said the German government had doubts about its effectiveness among those over 65.

  The Handelsblatt economic daily reported Monday that Berlin had estimated the efficacy of the jab among over-65s was just 8%, citing sources.

  Bild also said that Berlin did NOT expect the vaccine — developed with Oxford University and set to get the green light from the EU this week —
  would receive a license for use in the elderly, presenting a significant challenge to rollout plans in many countries.

  “Reports that the AstraZeneca/Oxford vaccine efficacy is as low as 8% in adults over 65 years are completely incorrect,” the firm said in a statement

 24. Tisztelt Solaris,
  Ivermectin? Nocsak, nocsak. Uraságod az Index és az ufo-kutatók által ajánlott állatgyógyszert ajánl panacea gyanánt? Ez már gázos. Ennyire azért ne lógjon ki a lóláb.

 25. Solaris – Ne ugass tetu ! Az ivermectint hasznalta par orvos az USA-ban es paran Argentinaban meg ennek hallatara kiprobaltak meg paran itt ott vilagszerte … de nagyon keves emberen alkalmaztak es nincsenek klinikai tesztek es nem tudhato ha egyaltalan imunizal is … Az este egy romaniai TV-ben megszollaltattak egy USA-ban dolgozo roman orvost , aki hasznalta az ivermectint o sajat maga is , de BE IS OLTOTTA magat , mert aszongya a betegek konnyebben es hamarabb meggyogyultak , de nincs semmi biztonsag abban hogy kialakit immunitast is … Szoval eddig egy allatokon alkalmazott korokozo elleni gyogyszerrol van szo , amit par orvos kiprobal emberen es “virusellens” hatasat tapasztaltak ! Ugyhogy allj le , masutt is epp annyira alkalmazzak mint Magyarorszagon , vagy Nemetorszagban , vagy Angliaban , vagy barholl ezen a vilagon ! Ha a tesztelesek eredmenye i jok lesznek , ki lessz az a hulye hogy ne hasznalja … miert gondolod hogy annyira butak vagyunk , epp mi , akik tobb mint 1.000 esztendeje tartunk el , verrunket szivjatok … TeTu ?!

 26. Már mindenki türelmetlen, nem csak a vendéglátósok!
  Gondolj bele! A hivatalos statisztika szerint a magyar lakosság 96,3 % (!!!) NEM betegedett meg több mint 10 hónap alatt (!?!) a Coviddal (ez 9,4 millió ember).
  A magyar lakosság mindösszesen 3,7 %-a lett beteg 10 hónap alatt, ebből is kétharmada (2,4%) semmiféle különleges gyógykezelést nem igényelt (csak vitaminok, köptető és pihenés).
  Majd egy év alatt (!) a magyar lakosság kb. 1,3%-a igényelt kórházi kezelést Covid miatt, azaz a lakosság 98,7 %-át (9,6 millió embert) nem hatotta meg különösebben a Covid.
  Az emberek nagy többsége a napi élete során csak a korlátozásokkal találkozik és egyre fogy a türelem, ami a fenti statisztikából következtetve megérthető.

 27. Sok bunkó komcsiivadék azt hiszi,vége a járványnak.
  Kapjatok már észbe,ha egyáltalán van ilyen nektek.

 28. A szovjeteknek is az emberélet volt az első. Most is az emberi erőforrás az első, ami hajtja az ördög mókuskerekét: a szent gazdaságot. Ami a második.

  Nem számít sem Isten sem ember. Az Isten most a Teremtő utánzója. Az ember pedig erőforrás. Szabad akaratát tagadják és hazudnak neki. A szentség a Teremtés hamis utánzata: a mesterséges világ piramisa. Mely egy jól kontrollált, ördögtől való üres mechanikus gépezet. Melynek rendjében nincsen helye a Teremtőtől kapott szabad akaratnak.
  Hol van az már, hogy „Éljen a magyar szabadság! Éljen a Haza!”?! Sehol.

  Mit mondott Szondi Arany János szerint?:
  „Kegyelmet uradtól nem vár soha Szondi,
  Jézusa kezében kész a kegyelem:
  Egyenest oda fog folyamodni.”

  Hogy ez megengedtessék, azt nem holmi hatságok fogják megmondani akárkiknek a nyomására.

 29. Meg tetű propagandisták uszítanak a magyar ellen, aki még nem a valóságipar tején hízott meggyőződéses vágómarhává.

 30. Be kell tiltani az üres fenyegetést. A fenyegetést pl. kötelező oltással kiterjeszteni akarókat pedig börtönbe kell vetni.

 31. waltergábor2021-01-26 at 09:51
  Úgy véled, hogy akkor ez a COVID egy veszélytelen kis semmi vírus? Ezt vajon szintén úgy hiszik-e amerikában a hűtőkocsikban tömegesen felhalmozott temetetlen halottak hozzátartozói is? Vagy pedig nálunk a hatékony védekezés, és a járványügyi utasítások betartása következtében(Kínában még inkább)nem kapják el tömegesen az emberek a betegséget? Ahol meg az embereknek a jogai a legfontosabbak (liberáliséknál), nem a józan ész parancsa, ott tömeges a fertőzés! Nem látsz semmi összefüggést a két dolog mögött? Azon keseregsz, hogy 9.6 millió magyar még nem kapta el a vírust? Az orvosok szerint csak oltással lehet ezt a járványt leküzdeni. Te ezt nem hiszed el, szerinted ők is hazudnak(miközben beoltatják magukat). Csak azt szeretném tudni, ha a háziorvosod gyógyszert ír fel neked, azt beveszed-e, vagy feltételezed, hogy rosszat akar neked? Minek jársz hozzá akkor egyáltalán? Gondolom te a spanyol nátha ellen se oltattad volna be magad, mert az is csak egy legenda volt, és csak úgy magától kipurcant az a vírus (megunta a létet). Ha kinyitnánk oltás nélkül, a harmadik hullám taccsra tenné az országot – lehet, hogy ez neked öröm lenne, mert megbukna végre a zorbán, de bízzuk ezt inkább Cecíliáékra. Kritizálni majd a járvány végeztével kell, mikor mérleget vonunk majd, korrektül összevetve a többi országgal a végeredményt. Addig segíteni kellene a védekezésben dolgozókat, nem arra hajtani, hogy kevés a halott, legyen több! Persze aki balos…annak más a prioritása. Bukjon a zorbán az a lényeg, hogy hány magyar élete árán, az secko jedno. “Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács is”! UFF

 32. Tisztelt waltergábor és más “kovidfasisztázók”.
  Nem tudom, milyen idős lehet, azt azonban tudom, hogy elődeink szinte mindent kibírtak. Pedig nem ilyen pihe-puha körülmények között éltek… Gondoljon pl. a Szu-ban, a doni katasztrófa idején a lövészárkokban végzetükre váró magyar tízezrekre.Éjjel, vaksötétben, mínusz 40 fokban, hiányos ruházatban, amikor megindultak a ruszki tankok, a tüzérségi zárótűz, a sztalin-orgonák vakító fényei és vadállati hangzavara közepette is kitartottak.
  Amiket Önök, mint “hazát féltő jóakarók” itt összehordanak, az roppant kontraproduktív és álságos! Ráadásul szánalmasan hazug. “Jó lesz egy kis hódolás és csönd” – no, ehhez tartsák magukat!
  “Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket meg a testet is pokolba taszíthatja.”

 33. Megszólalt Joris a Sátán JehovAllah fia.
  Hát akkor félj már végre egy kicsit attól, aki a pokolba taszítja a lelkedet! És ne parancsolgass hódolást és csöndet a mélység urának nagytekintélyű háta mögül kicincogva.

 34. Kristóf Uram,
  Ha Önben a világosság sötétség – milyen lehet ott a sötétség?!

 35. Feje tetejére állított világban élő Joris!
  És mit gondolsz, jó ötlet volt kivinni a magyarokat a Don-kanyar vágóhídjára? Akkor is minket eláruló idegenek bukásra ítélt ördögi érdekei mentén.
  A mélység urától várod a fényt.

 36. Tisztelt Kristóf,
  Fejtegetett témánk szerint ma már szinte mindegy is, hogy kerültek ki a magyar bakák – a lényeg: helytálltak abban a borzalmas környezetben, míg a mai “kovidfasisztázók” szinte semmilyen korlátozást nem tudnak elviselni. Önző “szabadságuk” vélt megsértése miatt…

  Amúgy mög valóban érdekelne, mire gondolt, amikor hevenyészve azt írta: “A mélység urától várod a fényt.”???

 37. “…de halk, vontatott beszélgetésükből, mint zsoltár énekel ki, hogy az élet a csodáké, a sorsé, s megrendülni nem szabad sem az életen, sem a csodákon, sem a sorson. Hiszen mikor Etelközben voltunk, s ki-kicsaptunk prédára, hányszor jöttünk arra haza, hogy se feleségünk, se sátrunk, se gyermekünk, s lám, még mindig élünk.” (Ady Endre: Szép a város)

 38. Nem tudom ki ez, de láthatóan odáig van magától meg vissza. Már csak egy szál virág hiányzik a hajából.
  Orbán azt nyilatkozta legutóbb a rádióban, hogy akkor lehet oldani, ha már megkapták az oltást az idősotthonok meg azok a veszélyeztetett korúak, AKI KÉRI.
  Rusvai ezzel szemben most azt nyilatkozta, hogy 50 %-ot be kell oltani, hogy nyitni lehessen.
  Utóbbinak semmi értelme. Oltsák be az időseket minél előbb, aztán hagyjanak minket békén.

 39. Joris!

  Mások az értékelési szempontjaink:
  – Én ismerem a magáét. Aszerint a korlátozás kis kellemetlenség, amit el kell viselni egy helyes közös cél érdekében, hogy minden mehessen tovább a régi útján.
  – Az enyém szerint éppen szétesik a modernitás, a pénzrendszer kontrollja elveszőben, és a globalista hatalom más pórázt keres helyette. Innen nézve a „kovidfasisztázók” nem önző módon a saját kényelmükért állnak ki, hanem a többség szabadságáért az eddig lopakodó, most már kopogó ördögpatákkal vágtató globalo-diktatúra ellen. Azt mondom, hogy ha a pusztító gépezetnek vesznie kell, akkor rajta, csak kapjunk egy esélyt a puszta földön megélni.
  Akkor most ki is az, aki nem vállal kényelmetlenséget?

  És hogy mit értek azon, hogy a mélység urától várja a fényt? Amit mondok.
  A rómaiak és utódaik az ördög útjára terelték Jézus követőit, hogy tovább működtethessék annak embert és Teremtést pusztító birodalmát. Ettől nem tudtak szabadulni a reformáltak sem, amikor az eredetit keresve nagykanállal ették meg az eredeti római csalást. Attól még hogy valami régi, nem biztos, hogy helyes és üdvözítő is. Nem volt az a kirakatban szép és jó, közben mások (többek közt a magyar) kifosztására felépített, mára elveszőben lévő nyugati világ sem. Mi nem az ő perifériájuk vagyunk. Csak ha el akarunk veszni. Az egységsugarú konzervatív a romlás korábbi lépcsőit idealizálja. Ehhez képest pl. a Schwarzwaldklinik világa sosem létezett.
  Éppen a Gonosz mókuskerekét hajtjuk, mely minket is felőröl és elfogyaszt. Mindenki ezt kívánja éltetni örökre, hogy kényelme „visszatérhessen a régi kerékvágásába”. És mindenki tőle várja a fényt is, hiába.

 40. Ventus!

  Én sem tudom ki. Talán Jockey Ewing a háttérben egy príma mikrosütővel.

 41. A a nyári honapokban nem a valamilyen nagyon jo hely, valamilyen távoli bidéken instragammosott volna többszázezer ember, dzeptembertöl nem ugrottak volna Meg a számok.
  Javaslom olvassák a külföldi. Lapokat, hogy ott mi a helyzet. Sokan cserélnének a Magyar megdzoritásokkal és betegszámokkal.

 42. Kristóf. Bocs, amennyit érteni vélek, talán a lényeg: hogy

  “a Gonosz mókuskerekét hajtjuk, mely minket is felőröl és elfogyaszt. Mindenki ezt kívánja éltetni örökre, hogy kényelme „visszatérhessen a régi kerékvágásába”. És mindenki tőle várja a fényt is, hiába.”

  Csak annyit tennék hozzá: a Gonosz (Sátán, ördög, fenevad, stb.) Krisztus kereszthalálakor levettetett a földre János 12, 31.). S mint ilyen, máig a borzasztó pusztításokat végez. Természetesen Isten általi korlátok között. Ez az állapot tart Krisztus 2. eljöveteléig.

  Szabad választásunk van vagy Krisztust, vagy Sátánt választani. Sajnos, az emberek óriási többsége igen jól érzi magát a Sátán fennhatósága alatt. (Ezt nevezi Ön a kényelem régi kerékvágásának). Hogy Sátán hogy leural bennünket, csak 2 bizonyság: a bűn egyre borzalmasabb térnyerése a mindennél szörnyűbb 20. században (tehát semmiféle fejlődés nem mutat az emberiség, pusztán technikai változás állt be életünkben).

  A másik bizonyság Sátán hitető uralkodására: az ördögi evolúciós elmélet kizárólagossá válása. Ez az hit-elmélet mindenestől tagadja Isten létét. S ebből jönnek az übermensch mozgalmak: kommunizmus, fasizmus, anarchista “liberalizmus”. Visszatérve témánkhoz: ezek pusztító, emberölő hatása nem is lesz kiiktatva, majd csak az ún. Ezeréves Birodalomban. Ahol Krisztus lesz a Király. Addig azonban nehéz évek elé nézünk, amit egy úton lehetne kikerülni, de legalább enyhíteni: ha Krisztust már ma elismerné az emberiség abszolút uralkodójának. Ez nem fog megtörténni, mert igen jól elvagyunk a mindennapi bűzös pocsolyánkban (régi kerékvágásunkban)… Hogy észhez térjen az emberiség, Isten egyre nagyobb csapásokat bocsát ránk, hogy legalább, aki fogékony a spirituális, természetfölötti valóságra, az magába szállva észhez tudjon térni. Erről szól Krisztus nagy apokaliptikus beszéde, annak is a mostani évekre jellemző része:
  “Mindenfelé nagy földrengések, JÁRVÁNYOK és éhínségek lesznek, rettenetes dolgok történnek, és hatalmas jelek tűnnek fel az égen.” Lukács 21, 11.
  Isten addig fogja beleverni orrunkat saját piszkunkba, míg belátja, hogy az emberiséggel nem tud mit kezdeni. Na akkor jön el a vég, vagyis egy új ég és egy új föld teremtése. Ebből a régi teremtésből csak a Krisztusban hívők fognak oda átkerülni. Választhatnánk az életet Krisztus alatt, de látható: jobban érezzük magunkat a háborúkban, járványokban, borzasztó kicsapongásokban, genderezésben, BLM-marhaságban, stb.

 43. Kb. így van.

  A jelek egy ideje sűrűsödnek. A művileg keltett halálfélelem és az azzal való zsarolás is jel. Nem szabad félni.

  Ha az ítélet napja jön, nem az lesz a kérdés, hogy ki mit gondol magáról hogy miben hisz. Krisztus követését a gyakorlatban kell megvalósítani. Aki képes lesz a Teremtés együttműködő részeként élni, az kap esélyt az életre. (Nem garanciát.) Ez lesz az ítéletkor. A mai világ viszont tokkal-vonóval egy ellenműködő paradigma terméke. Aki nem fogja tudni elengedni, annak marad a kárhozat. Egyelőre ő nem enged el minket. Az ellenműködő civilizálódás gazdája a Sátán pedig mindig megnyerően mosolyog. Előnyök önfeledt élvezésével csábít a Teremtés rendjének felrúgására és megrövidítésére. Akár közvetve egy rendszer részeként. Mindezt következmények nélküli üres módon. Legújabban azt mondatja uralkodó világnézetével, hogy ő maga nem is létezik. Ugyan ki hisz ma még a Sátánban? Hát még valódi hittel?

  A Teremtő elárulása és vele a lét leromlása nem új dolog. Minket pl. először Taksony vezér terelt a romlás útjára és fia, Géza.
  A XX. század valóban látványosan sötét, de a korábbiak bűnei, hazugságai, árulásai vezettek el hozzá. Ebben nagy szerepe volt az intézményesített vallásnak, melytől az újkorban a tudomány vette át a stafétát a hatalom szolgálatában. Az egyház volt az, aki tűzzel-vassal üldözte a mítosz megértését eretnekség és babona vádjával, és a dogmával helyettesítette azt. Mert a mítosz képes összekötni az embert az ősök világán keresztül a Teremtés valóságával és Teremtőjével, a tudatos gondolkodást pedig a tudattalan mélyével. Ez tényleg nagyon veszélyes, mert ha valaki érti a mítoszt és olvassa az Ószövetséget, akkor tüstént látja, hogy Jehova nem a világ Teremtője, hanem annak utánzója. És akkor oda a mesterkedés a tömegeket a pusztító berendezkedés szolgálatába állítani. A kutya sem ment volna a dicső Nyugat-Európából mindenfelé rabolni, terjeszteni a romlást és hazalopni ami mozdítható.
  Ma egyébként ott tartunk, hogy az új dogma a tudományos, az új eretnek pedig az áltudományos. Mint én.
  Ez a század pedig a XX. sz. folytatása és még sötétebb. A Sátán már majdnem mindent eluralt. Ami felett pedig hatalmat szerez, az a keze között elpusztul. Persze a mítosz törvénye az, hogy nem lehet övé a végső győzelem. Kérdés, hogy pl. mi megérjük-e ezt. Rajtunk múlik, és mi megint eláruljuk a Teremtőt. Közelinek érzem az időt, hogy a mélység ura mindenre kiterjessze a hatalmát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article