Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatójának új kötete Kulturális hadviselés címmel a kulturális hatalom elméletét és gyakorlatát mutatja be. A könyv online bemutatóján G. Fodor Gábor politológus hangsúlyozta: azért kell ez a könyv, mert a jobboldal szellemi térfoglalása még erőtlen Magyarországon, így ennek a hosszú távú munkának a véghezviteléhez rá kell ébreszteni a nemzeti oldalt ennek fontosságára.

Minden a kultúrában veszi kezdetét, rajta keresztül történik és oda is tér vissza. Aki a kultúra hegemóniáját felismeri, és benne ki tudja alakítani a maga hegemóniáját, az végül mindent megnyer. A kulturális többség megszerzése előbb-utóbb ugyanis politikai többség kialakulásához vezet

– mutat rá a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatójának legújabb könyve, amely trilógiává bővíti 2017 óta írott kötetei sorát. A könyv borítójának felirata szerint “útmutató ahhoz, hogy miért, mivel és hogyan lehet a politika hátterében ható kulturális szférát meghódítani, vagyis a kulturális hatalomért folytatott küzdelem elméletéről és gyakorlatáról szól, arról, hogy miként lehet létrehozni kulturális hegemóniát”.

A kötet kapható a Terror Háza Múzeum webshopjában és hamarosan a nagyobb könyvesboltokban.

Fotó: Terror Háza