2021. május 14. péntek

A kultúra hatalom – megjelent Békés Márton új könyve

Must read

Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatójának új kötete Kulturális hadviselés címmel a kulturális hatalom elméletét és gyakorlatát mutatja be. A könyv online bemutatóján G. Fodor Gábor politológus hangsúlyozta: azért kell ez a könyv, mert a jobboldal szellemi térfoglalása még erőtlen Magyarországon, így ennek a hosszú távú munkának a véghezviteléhez rá kell ébreszteni a nemzeti oldalt ennek fontosságára.

Minden a kultúrában veszi kezdetét, rajta keresztül történik és oda is tér vissza. Aki a kultúra hegemóniáját felismeri, és benne ki tudja alakítani a maga hegemóniáját, az végül mindent megnyer. A kulturális többség megszerzése előbb-utóbb ugyanis politikai többség kialakulásához vezet

– mutat rá a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatójának legújabb könyve, amely trilógiává bővíti 2017 óta írott kötetei sorát. A könyv borítójának felirata szerint “útmutató ahhoz, hogy miért, mivel és hogyan lehet a politika hátterében ható kulturális szférát meghódítani, vagyis a kulturális hatalomért folytatott küzdelem elméletéről és gyakorlatáról szól, arról, hogy miként lehet létrehozni kulturális hegemóniát”.

A kötet kapható a Terror Háza Múzeum webshopjában és hamarosan a nagyobb könyvesboltokban.

Fotó: Terror Háza

- Advertisement -

More articles

6 COMMENTS

  1. Volt 10 év a kulturális hadviselésre, választás előtt egy évvel kicsit késő belekezdeni egy több évtizedes folyamatba.

  2. Talán Jászi Oszkár hasonló témájú írásait kellene marxista-szabadkőműves nézőpont helyett, nemzeti nézőpontból értékelni.

  3. Márton, Márton. 1933-ban végre nyíltan színre lépett az ököljog és nyilvánvalóvá vált az örök igazság, hogy az erősebbik kutya ba-, akarom mondani vacsorázik. A kultúra egy fügefalevél és ha eldördülnek az ágyúk elolvad, mint a viaszgyertya. Anno 10 évesen 1956-ban láttam, hogyan lökdösik egymást az óvóhelyen az emberek egy jobb helyért miközben kint folyamatosan ágyúznak..

  4. És az orbány kormény mégiscsak a hejehujával meg a pálinkázással foglalkozik, nem a magaskultúrával!!!! szánalmas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article