Frissítések, kezelés az kdszsz honlaphoz

0
52

Szerver oldali frissítések

Van olyan tárhely-szolgáltató, aki maga végzi, a leszerződött szolgáltató nem.

 • PHP frissítés (teljes mentés előtte)
  • rendszeresen érdemes figyelni, az új wordpress/sablon verziók sokszor php frissítést is kívánhatnak.A mediacenter a tárhely szolgáltató, felhasználói adatok:
  • username: kvaszinfo password: DIOrgona18
  • ftp: ftp3.mediacenter.hu
  • most 7.4.10. verzió van, ez kiforrott, a 8-ast még nem tenném fel.
 • bármilyen más problémával ( ha nem szoktad ezt kezelni) az ügyfélkapuin keresztül az online ügyfélszolgáltatónak kell írni.
 • domain név meghosszabbításra figyelni, szerintem István kap erről értesítést, de ez nem 100%

WordPress frissítés

belépési url: kdszsz.hu/wp-admin. Dobi Istvánnak, Idrányi Flórának és nekem van admin jogom most. Engem kitörölhetsz, ha már tudod kezelni.

Kijelzi, ha van új verzió, teljes mentést kell előtte, ha megbízol benne beállíthatod automata frissítésre, én nem szoktam. Érdemes megnézni, mi a változás az előzőhöz képest.

Bővítmények frissítése

Az új wordpress verzió után általában elég sok plugin készít új verziót, de néha anélkül is van frissebb. Itt is ugyanaz érvényes, mint a wordpress verziófrissítésnél: megnézni mi az újdonság és teljes mentés előtte

Mentés

BackWPUp bővítmény

Add New job – érdemes külön adatbázis és file mentést készíteni, Jobs-nál futtatni, ellenőrizni, én a szerverre mentést állítottam be, de máshová is lehet. Érdemes törölni a régit, de mondjuk csak 1 év múlva.

Módosítások – Sablon frissítés.

Az eredetileg megvásárolt sablon (One Press Plus) támogatottsága februárban lejárt, így a free One Press verzió működik most. Ebből a legfrissebb verzió van (már egy éves), csak akkor érdemes a One Press Plust licencet megújítani, ha új funkciókat szeretnél, a mostani funkciók javítása a free verzióval is lehetséges.. A módosítások a megjelenés- testre-szabás menüpontban végezhetők el.