10 tipp a hihetetlen iPhone utcai fotózáshoz

Street photography 2

1. Válassza ki a tökéletes hátteret a briliáns utcai fotózáshoz

Csodálatos utcai fotókat szeretne készíteni? Az első lépés a tökéletes háttér megtalálása.

Az utcai fotózásnál elengedhetetlen a nagyszerű háttér. A nagyszerű háttér izgalmas környezetet biztosít a fotónak. Emellett segít a témának is kiemelkedni.

Hogyan néz ki a tökéletes utcai fotózás háttere?

A tökéletes utcai fotózás háttere egyszerű és letisztult. Megakadályozza, hogy a néző összezavarodjon vagy elvonja a figyelmét.

Street photography 1

Ezért keressen egy egyszerű háttérrel rendelkező helyszínt. El akarja különíteni a fő témát. Azt akarja, hogy kiemelkedjen. Az alábbi képen a személyt egy letisztult háttér keretezi. Semmi sem vonja el a figyelmet. Semmi sem vonja el a figyelmet a témáról.

iPhone Street Photography Tips 11

Azt is vegye figyelembe, hogy a dátum és az idő hogyan befolyásolja a hátteret. Például a csúcsforgalom előtti kora reggeli órák gyakran ideálisak. Az üres utcák nagyszerű hátteret biztosítanak.

iPhone Street Photography Tips 6

Ezért, ha csodálatos mobil utcai fotózást szeretne készíteni, kezdje azzal, hogy talál egy nagyszerű hátteret. Ez egy gyors módja annak, hogy utcai fotóid sokkal erősebbek legyenek.

2. Fotózzon idegeneket a meggyőzőbb iPhone utcai fotózásért

A legjobb utcai fotózásnak van egy meggyőző témája. Melyek a legmeggyőzőbb témák?

Az utcai fotózásban a legmeggyőzőbb témák az idegenek.

Street photography 8

Az idegenek természetesen viselkednek. Tetteik történetet mesélnek. Bár használhatsz modelleket az utcai fotózáshoz, nem ajánlom. A meggyőző utcai fotózás történetmeséléshez nyitottságra és sokszínűségre van szükség.

Ráadásul a meggyőző utcai fotózás lényege az egyedi pillanatok megörökítése. Olyan embereket akarsz fotózni, akik élik mindennapi életüket.

Ezért idegeneket kell fényképezned.

Street photography 7

Az idegenek fotózása azonban nehéz lehet egy kezdő számára. Gyakran okoz szorongást. Elvégre olyan emberekről készítesz képeket, akikkel még sosem találkoztál. Mi van, ha dühösek lesznek?

Szerencsére az iPhone tökéletes eszköz a feltűnésmentes utcai fotózáshoz. Az iPhone kicsi és alig észrevehető. Ráadásul mindig úgy tehetsz, mintha valami másra használnád az iPhone-t – amikor valójában fotózol!

Íme egy másik utcai fotózási tipp: az iPhone hangerőgombjaival is készíthetsz fotókat! Csak nyomd meg a Hangerő fel vagy a Hangerő le gombot, miközben a kamera képernyőjén vagy. Az iPhone fényképet fog készíteni!

Íme egy még jobb tipp a diszkrét fotókhoz: Fényképeket készíthetsz az Apple-fejhallgatód hangerőszabályzóival. Győződj meg róla, hogy a fejhallgató be van dugva. Ezután nyomd meg a Hangerő fel vagy a Hangerő le gombot. Az iPhone azonnal fényképet fog készíteni.

Mindkét technika fantasztikusan alkalmas arra, hogy nagyszerű utcai felvételeket készíts, anélkül, hogy az emberek észrevennék.

iPhone Street Photography Tips 20

Egy másik technika az, hogy elvegyülsz a környezetedben.

Ne álljon az út közepén, feltartott iPhone-jával. Ehelyett álljon a falhoz vagy üljön le a padokra.

Processed with VSCOcam with g3 preset

I

Ha hihetetlen utcai fotókat akarsz készíteni, akkor idegeneket kell fényképezned. Az iPhone tökéletes eszköz erre a feladatra. Lehetővé teszi, hogy feltűnésmentesen fotózzon. Egyenesen elvegyülsz a tömegben, és senki sem fogja észrevenni, hogy elképesztő fotókat készítesz.

Ezért mostantól kezdve fényképezz idegeneket.

3. Használja a sorozatfelvételi módot a mozgó témák fantasztikus felvételeihez

Mozgó témákat szeretne fényképezni? A legjobb mobil utcai fotók nagy része mozgó embereket ábrázol: gyaloglást, futást vagy gördeszkázást.

Street photography 10

A mozgó témákról készült felvételek készítése azonban nehéz lehet.

Egyrészt könnyen előfordulhat, hogy a mozgó alany rossz pózban van – például ha egy másik személlyel átfedésben van.

iPhone Street Photography Tips 7

Hogyan kezeli ezeket a kérdéseket?

Sorozatfelvételi módot használsz.

A sorozatfelvételi mód egy iPhone-kamera funkció, amely lehetővé teszi, hogy másodpercenként körülbelül egy tucat képkockát készítsen. Ezért a sorozatfelvételi mód biztosítja, hogy a tökéletes pillanatot örökítse meg.

Kwe Bentum iPhone Photos 9

Hogyan aktiválja a sorozatfelvételi módot?

Egyszerű! A sorozatfelvételi mód aktiválásához tartsa lenyomva az exponálógombot. Az iPhone azonnal sorozatfelvételeket fog készíteni. Ha a pillanat letelt, engedje el a zár gombot. Az iPhone leállítja a fényképezést.

Street photography 11

Ezután kiválaszthatja a legjobb képeket a sorozatból. Ehhez keresse meg a fényképek sorozatát a Fotók alkalmazásban. Koppintson a Kiválasztás gombra. Ezután görgesse végig, és keresse meg a tetsző képeket. Ha végzett, koppintson a Kész gombra. A kiválasztott képek el lesznek mentve. A többi kép törlődik.

Street photography 10560

Ha hihetetlen képeket szeretne készíteni mozgó témákról, használja a sorozatfelvételi módot. A rögzítési sebességed azonnal fel fog gyorsulni!

4. Használja a telefotó objektívet, hogy közel kerüljön a témához

Az iPhone utcai fotózás során gyakran nehéz kitölteni a teljes képkockát a témáddal. Ha olyan, az arcodba vágó felvételeket szeretnél, közel kell kerülnöd – néha kényelmetlenül közel.

Van erre megoldás?

Street photography 5

Ha iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS vagy iPhone XS Max készülékkel rendelkezik, akkor igen!

Ezek az iPhone-ok mindegyike rendelkezik teleobjektívvel a normál nagylátószögű objektív mellett. A teleobjektív felnagyítja a témát. Lehetővé teszi, hogy erőteljesebb, teljes képkockás képeket készíts idegenekről.

Street photography 3

Hogyan lehet átváltani a teleobjektívre?

Szerencsére elég egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy megérinti a kamera képernyőjének alján található 1x ikont. Ez azonnal aktiválja a teleobjektívet. Az 1x ikon 2x-re vált.

Street photography 100

Ha befejezte a teleobjektív használatát, koppintson a 2x ikonra. Ezzel újra bekapcsolja a nagylátószögű objektívet.

Ha tehát lenyűgöző, szembejövő felvételeket szeretne készíteni, használja a teleobjektívet! Nem fogja megbánni.

5. Fotózza az építészetet az egyedi városi utcai fényképezéshez

Az utcai fotózás nem csak az emberek fényképezéséről szól. Ha még egyedibb városi utcai fotókat szeretnél készíteni, akkor fotózz építészetet

iPhone Street Photography Tips 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A városok tele vannak nagyszerű építészettel. Mégis hogyan fotózd őket?

Először is keress egy érdekes épületet. Próbáld meg kívülről megörökíteni. Az épület egy részére is összpontosíthatsz, hogy egy absztraktabb felvételt készíts.


Ezután fényképezze az épületet belülről. Próbáljon ki különböző szögeket, hogy egyedi kompozíciókat vagy szimmetriát hozzon létre. Az alábbi felvételhez az iPhone-omat egyenesen felfelé irányítottam. Ez egy nagyon egyedi képet eredményezett.

Processed with VSCOcam with f1 preset
Ha még több egyedi utcai fotóra vágysz, akkor próbáld ki az építészet fotózását! Nagyon szórakoztató, és ez a fajta városi utcai fotózás valóban bővíti a portfóliódat.

6. Nézz lefelé egy kreatív utcai fotóért

Szeretnél olyan utcai fotót készíteni, amely meghökkenti a nézőt? Szeretnél egy olyan képet megörökíteni, amely gyönyörűen zavarba ejtő? Akkor mindenképpen nézz lefelé!

Hogy mit értek ez alatt? Úgy értem, hogy figyelj arra, mi van alattad. Nézz le a földre!

Street photography 12

A talaj mindenféle érdekes fotózási lehetőséget kínál. A járdán lévő repedések például csodálatos absztraktokat alkothatnak. Az eldobott tárgyak is érdekes témák lehetnek.

Figyelj a pocsolyákra és a fényes fémekre! Ezeken a felületeken gyakran lenyűgöző tükröződéseket lehet megörökíteni. Ha még izgalmasabb megközelítést szeretnél, próbáld meg a képet a fejjel lefelé fordítani az utómunkálatok során. Ezt tettem az alábbi képnél.

Processed with VSCOcam with e6 preset
Alternatívaként fényképezz magasról, hogy madártávlatból láthasd a jelenetet. Próbálj meg egy hídon vagy erkélyen állni, és egyenesen lefelé fényképezni egy forgalmas utcai jelenetet.

iPhone Street Photography Tips 4
A lépcsőházak is remek helyszínek az ilyen típusú felvételekhez. Próbálj meg kreatív lenni, amikor lépcsőházi fotókat készítesz. Egy ember például remek fókuszpontot jelenthet!

Ha kreatívabb utcai fotózást szeretnél készíteni, nézz lefelé! Meg fogsz lepődni, milyen csodálatos világ vár rád.

7. Közel kerüljön a varázslatos makrójelenetek megörökítéséhez

Az utcai fotózás nem csak a hatalmas utcai jelenetek megörökítéséről szól. A nagy utcai fotósok gyakran közeli felvételeket készítenek.

Próbálj meg közel kerülni a témádhoz. Ragadja meg az apró részleteket.

Miért ne készítene például egy közeli felvételt egy régi épületen leváló festékről? Miért ne fényképezné le egy esőben sétáló ember esernyőjét?

Street photography 4
Akár saját kellékeket is használhatsz. Csak helyezd el őket az utcai jelenetben, majd fotózz!

Én például az órámat adtam hozzá az alábbi jelenethez. A távolban így is jól kivehetsz híres nevezetességeket. Az óra közeli felvétele azonban gyönyörű részletekkel gazdagítja a jelenetet.

iPhone Street Photography Tips 23

 

Egy másik érdekes technika, amit kipróbálhatsz, ha egy fényes felületen lévő esőcseppekről készítesz közelképet. Az alábbi felvételen sikerült egy közeli felvételt készítenem esőcseppekről – egy épület tükröződésével rajtuk keresztül!

Processed with VSCOcam with g3 preset
Ha szeretnél még több egyedi, varázslatos jelenetet megörökíteni, akkor próbáld ki a közeli utcai fotózást. Meg fogsz lepődni, hogy mit találhatsz!

8. Fotózz az arany órákban a csodálatos fényért

Ha hihetetlen utcai fotókat szeretnél készíteni, akkor a legjobb fényviszonyok között kell fényképezned. A nagyszerű fény óriási különbséget jelenthet a fotózásodban.

Valójában az utcai fotózási tippek csoportjából ez az egy kiemelkedik.

Street photography 13
Hogyan találod meg a legjobb fényt?

A legjobb fény megtalálásának üzembiztos módja, ha az arany órákban fotózol. Az arany órák a napfelkelte utáni és a napnyugta előtti egy-két óra.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Ilyenkor a fény lágy és aranyszínű – innen a „Golden hours” kifejezés. Az arany órák hihetetlen fotózási lehetőségeket eredményeznek. Az ilyen gyönyörű fény csodálatos ragyogást vet az utcákra – és csodálatos fotókat készíthetünk.

iPhone Street Photography Tips 5

Ha lenyűgöző utcai fotókat szeretnél készíteni, fényképezz az arany órákban. Ezek az egyik legjobb időpontok az utcai fotózáshoz.

Az utcai fotózás egy másik nagyszerű időpontját a következő tippben találod!

9. Fotózz kemény fényben a drámai utcai fotókhoz

Az arany órák nagyszerű időszakok az utcai fotózáshoz. Vannak azonban más időpontok is, amikor fotózhatsz?

Mint kiderült, igen. A nap más időszakaiban is készíthetsz lenyűgöző utcai fotókat. Az egyik legjobb időpont az utcai fotózáshoz a déli órák.

Miért olyan nagyszerű a déli órák? A déli órákban a napfény erős. A nap felülről veri le a témákat. Ez nagyon sötét árnyékokat eredményez. Drámai, kontrasztos képeket is eredményez. Az alábbi kép például napközben készült:

iPhone Street Photography Tips 12
A déli fény drámaivá és titokzatossá teszi a fotóidat. Délben keress olyan helyszíneket, ahol világos területek és sötét árnyékok vannak. Az épületek remekül alkalmasak arra, hogy nagy árnyékokat vessenek a jelenetre.

iPhone Street Photography Tips 19
Ha drámai utcai fotókat szeretne készíteni, menjen ki a nap közepén. Keresse a sok fényt és árnyékot – és aztán kezdjen el kattintgatni.

Az utcai fotózás árnyékai igazán nagyszerű módja annak, hogy képeidet a következő szintre emeld!

10. Merészkedjen ki rossz időben a hangulatos fotókért

Ha rendkívül drámai, hangulatos képeket szeretnél készíteni, akkor rossz időben fotózz.

 

 

Ráadásul erőteljes képeket készíthetsz a ködben eltűnő magas épületek fotózásával.

Ráadásul az esős napok remek kellékeket eredményeznek: esernyőket! Az esernyők szép színfoltot adnak a képekhez.

iPhone Street Photography Tips 24

A vízcseppek, a tükröződések és a nedves utak textúrái szintén nagyszerű kiegészítői a képeidnek.

iPhone Street Photography Tips 15

Az egyik kedvenc technikám az ablakokon lévő kis vízcsepp-képződmények kihasználása. Ezeket a buszmegállókban vagy kávézókban találhatod meg egy esős napon. Ha idegeneket fotózol a cseppeken keresztül, hihetetlen absztrakt utcai fotókat készíthetsz.

 

A köd remekül alkalmas a téma elkülönítésére. Egyszerű, fehér hátteret biztosít a fotókhoz. Ráadásul erőteljes képeket készíthetsz a ködben eltűnő magas épületek fotózásával.

 

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük